Externe databanken

 

De Engelstalige databank van ChemExper kan rechtstreeks van op deze website geraadpleegd worden.  Deze databank geeft info over de etikettering van de stof, veiligheidsinformatiebladen en wetenschappelijke informatie zoals 3D-structuur en IR-spectra.

Vul in het zoekvak een naam (Engelstalig!), CAS-nr of formule in.

Andere databanken:

ICSC - Engelstalig

International Chemical Safety Cards, opgesteld door het Internationaal Programma over Chemische Veiligheid i.s.m. de Europese Commissie (Engelstalig)

CSST-databank

 

Commission de la Santť et de la Sťcuritť du Travail, Quťbec, Canada.
Voor wie op zoek is naar uitgebreide informatie over stoffen is dit een absolute aanrader.  Info over veiligheid, toxicologie, alternatieven voor gevaarlijke stoffen en nog zoveel meer.  (Franstalig - sommige pagina's ook Engelstalig).  Meer dan 3000 stoffen.

Welzijn op school

Website van Coprant met informatie over de toepassing van de welzijnswetgeving op scholen. Van deze website kunnen van een 300-tal stoffen werkplekinstructiekaarten (WIK) gedownload worden (doorklikken naar Welzijnsvelden -> Arbeidsveiligheid -> Gevaarlijke stoffen en preparaten).

COS-brochure

Brochure uitgegeven door de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV), met aanbevelingen inzake gebruik, opslag en afvalverwerking van chemicaliŽn op school (Nederlandstalig)

ChemIDplus

 

Databank met fysische en chemische gegevens over tal van stoffen. De site bevat ook een applet om aan de hand van een getekende structuur tal van eigenschappen te voorspellen en een tool om molecuulmassa's en isotoopdistributie te berekenen (Engelstalig)

Toxnet

Databanken met toxicologische informatie over tal van stoffen beschikbaar gesteld door het US National Library of Medicine (Engelstalig)

HSDB

Belangrijkste databank die beschikbaar is op Toxnet. Zeer uitgebreide info over meer dan 5000 stoffen (Engelstalig)

Merck-Millipore

Gegevens over de producten van Merck KGaA. Met Nederlandstalige veiligheidsinformatiebladen in pdf-formaat (gratis registratie vereist). (Engels-/Nederlandstalig)

Sigma

Gegevens over de producten van Sigma, Aldrich, Fluka en Riedel-de-HaŽn. Met Nederlandstalige veiligheidsinformatiebladen in pdf-formaat (voor dit laatste is gratis registratie vereist). (Klik op 'Search' voor uitgebreide zoekmogelijkheden). (Engels-/Nederlandstalig)

Acros

Gegevens over de producten van Acros. Met Nederlandstalige veiligheidsinformatie-bladen in pdf-formaat (voor dit laatste is gratis registratie vereist). (Engels-/Nederlandstalig)

C and L Inventory

OfficiŽle database van de ECHA met classificatie- en etiketteringsinformatie over bekendgemaakte en geregistreerde stoffen

GDL

Gefahrstoffdatenbank der Lšnder. Informatie over meer dan 10000 stoffen (Duitstalig)

ChemBiofinder

Uitgebreide databank (meer dan 500 0000 records) van chemische producten met beperkte informatie (formule, molecuulmassa, structuurformule, smiles, kennummers, synoniemen) (Engelstalig).

Chemspider

Zoekportaal om informatie over chemicaliŽn op te zoeken (Engelstalig)