www.gevaarlijkestoffen.be

 

 

Welkom op de website Gevaarlijke Stoffen

 

Als uw webbrowser frames ondersteunt (wat zeer waarschijnlijk is), ga dan naar de startpagina met frames.  Het navigeren door de site is er veel gemakkelijker en gebruiksvriendelijker.

Klik hier om de startpagina met frames te openen

 

Deze site bundelt informatie over gevaarlijke stoffen.  Die informatie is in de eerste plaats voor het onderwijs bedoeld maar misschien kunnen ook andere sectoren hier wat opsteken.

Het vlaggenschip van deze website is de databank gevaarlijke stoffen (dBGS): een softwaretoepassing met heel wat praktische tools (veiligheidsetiketten maken, inventarisatie van de chemische producten, adviezen voor gebruik van gevaarlijke stoffen in het onderwijs, kenmerken van stoffen, links naar werkplekinstructiekaarten, tal van koppelingen  naar sites met met zeer uitgebreide info over (gevaarlijke) stoffen. De databank telt meer dan 1000 gevaarlijke stoffen met gegevens volgens de recentste wetgeving en wordt regelmatig bijgewerkt. De gebruiker kan bovendien zelf stoffen aan de databank toevoegen.
De installatie van de databank is zeer eenvoudig. Kies in het menu hierboven voor 'Databank/downloaden'. Op amper een minuut tijd hebt u dBGS op uw computer geÔnstalleerd en kunt u meteen aan de slag.

 

Een andere, kleinere maar toch wel handige tool is een risicoanalyse van de wetenschapsklas. Uiteraard handig voor preventieadviseurs maar ook de wetenschapsleerkracht kan hier heel wat opsteken en ideeŽn opdoen voor een veilige(r) inrichting van het lokaal natuurwetenschappen (kies 'Het labo/risicoanalyse').

Verder is er info over signalisatie te vinden en is er een pagina met linken naar andere nuttige informatiebronnen.

De rest van de website is tijdelijk inactief omdat er gewerkt wordt een aan update naar de recentste CLP-GHS-reglementering.

 

Marc Verhaeghe

 

 

Als je via een zoekrobot op deze pagina terechtkwam en enkel tekst zonder hoofding en menubalk ziet: klik dan hier om naar de homepage van de site te gaan.